Klantverhaal

Stichting KOO

Stichting KOO (Kunst Onderwijs Organisatie) verzorgt professioneel kunstonderwijs, juist daar waar het niet vanzelf gaat. In Den Haag maken zij kunstbeoefening toegankelijk voor mensen die daar niet vanzelfsprekend mee in aanraking (kunnen) komen, zoals kwetsbare jongeren of eenzame ouderen. Ze geven kunstlessen op locaties als scholen, buurthuizen en verzorgingstehuizen. Maar daarnaast geven ze ook lessen aan vitale jongeren.

Voorheen werkte Stichting KOO via desktops en gedeelde mappen in SharePoint. Dat werkte wel, maar daarmee is ook alles gezegd. Bij het herinrichten van werkplekken ontstond er behoefte aan een nieuwe moderne oplossing. Via-via kwamen ze met TPM Groep in contact.

Pim, eigenaar van TPM, ging samen met de organisatie sparren over de ideale oplossing. De oude desktops werden vervangen voor moderne laptops, zodat iedereen waar dan ook kan werken. Op elke bureau staat nu een beeldscherm die met slechts één kabel te verbinden is met de laptop. Bestanden zijn nu eenvoudig bereikbaar via Microsoft Teams.


Dennis Weverling

We waren toe aan een moderne oplossing. TPM heeft ons hierin zeer goed geadviseerd.

Dennis Weverling Stichting KOO

 

De nieuwe mogelijkheid tot flexwerken kwam goed uit, omdat niet veel later de coronapandemie uitbrak. Een grote uitdaging daarin was het overzetten van de oude, rommelige mappenstructuur. “Het overzetten van de oude mappen naar Microsoft Teams ging zeer soepel en zonder noemenswaardige problemen. Ook is de netwerkbeveiliging geüpgraded en voldoet het weer aan de eisen van vandaag de dag.”

De samenwerking met TPM wordt als zeer fijn ervaren. Dennis: “Het is een hele fijne samenwerking. Ook op persoonlijk vlak is er een goede klik. Bij problemen staan ze gelijk voor je klaar en wordt het vaak al op afstand opgelost. Dat is ook écht hard nodig. Als een laptop het niet meer voldoet, valt er als het ware een medewerker uit.”

Een hoogtepunt in de samenwerking was de succesvol migratie van SharePoint naar Microsoft Teams. De mappenstructuur is nu weer in orde gemaakt, zodat iedereen er goed in kan werken. De migratie ging bijzonder soepel, in een tijd waarin het zeer belangrijk was dat de bestanden goed bereikbaar waren.

Cloud oplossing Online veiligheid