Klantverhaal

EJB Advocaten

EJB Advocaten in Zoetermeer is, zoals de naam al doet vermoeden, een advocatenkantoor. Dit advocatenkantoor focust zich voornamelijk op de zakelijke, maar bedient ook de particuliere markt. Voorbeelden van zaken die zij behandelen zijn vraagstukken over werkconflicten, betalingsproblemen en intellectueel eigendom.

Casus

De heer Nomen, die zich bezig houdt met verschillende rechtsgebieden voor met name ondernemingen, kwam Pim van TPM Groep tegen bij een netwerkborrel van een lokaal softwarebedrijf. In eerste instantie hadden ze geen behoefte aan de diensten van TPM Groep, maar daar kwam relatief snel verandering in. Directe aanleiding was de digitalisering van de rechtspraak in Nederland. Om goed op deze ontwikkelingen te kunnen inspelen wilde EJB Advocaten hierin ook meteen stappen gaan ondernemen, zoals het vervangen van de hardware en de ICT-systemen. Toen kwam Pim, eigenaar van TPM Groep, om de hoek kijken.

Samen gingen ze in gesprek. Er moest een goed toekomstbestendig plan komen voor een situatie die eigenlijk nog niet bestond. De Nederlandse rechtspraak had op dat moment namelijk alleen nog een voornemen, maar nog geen concreet plan. Het plan van TPM Groep moest dus effectief en toekomstbestendig zijn. Bovendien moest de beveiliging perfect in orde zijn. Bij de advocatuur is het van levensbelang om de zeer gevoelige informatie niet per ongeluk te lekken, waardoor versleutelde opslag noodzakelijk is.

 

Danny Nomen

TPM denkt continu met ons mee voor de beste ICT-oplossingen, zoals voor zakelijke VoIP-telefonie. Daarin is veel meer mogelijk dan wij zelf denken.

Danny Nomen EJB Advocaten

 

Resultaat

Zowel de hardware- als ICT-systemen zijn volledig vernieuwd. Waar EJB Advocaten eerst met desktops werkte, gaat alles nu via laptops en docking stations. Een bijkomend voordeel daarvan is dat thuiswerken nu zeer eenvoudig gaat. Ze nemen de laptops mee naar huis, pluggen het in een docking station en kunnen gelijk verder werken waar ze gebleven waren.

De laptops werken via de cloud, maar er is ook lokale opslag. Dat is ook broodnodig, want als in de rechtbank geen internet beschikbaar is, moeten de bestanden natuurlijk nog ‘gewoon’ bereikbaar zijn. In feite is er dus een cloudoplossing met lokale back-up gerealiseerd. Dit systeem werkt vele malen beter dan het voormalige VPN-systeem, omdat het veel minder storingsgevoelig is.

De advocaten van EJB Advocaten zijn zeer tevreden met TPM Groep. Waar er eerst sprake was van een eenmalige opdracht, is TPM Groep inmiddels een belangrijke samenwerkingspartner geworden.

“Ze zijn niet alleen een betrouwbaar en gewaardeerd ICT-bedrijf, maar ook een prettige partij om mee samen te werken”

Een absoluut hoogtepunt in de samenwerking was een oplossing voor een kapotte laptop. De laptop ging uit het niets kapot, terwijl er veel werk te doen was en de laptop daardoor onmisbaar was. Binnen anderhalf uur bracht Pim een leenlaptop. De volgende dag werd deze weer ingeruild voor een volledig nieuwe laptop, die al was voorgeïnstalleerd met de juiste software. Binnen een dag was de situatie opgelost en konden ze in die tussentijd met minimale overlast doorwerken.

Cloud oplossing Online veiligheid VoIP-telefonie